Het consult

De behandeling bestaat uit verschillende consulten en een regelmatige afstemming tussen de consulten door.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult, dat meestal tussen een en anderhalf uur duurt, stel ik veel vragen. Ik vraag niet alleen uitgebreid naar uw klachten, maar informeer ook naar wat er speelt in uw leven, wat uw leef- en voedingsstijl is, wat uw hobby’s zijn en hoe u reageert in bepaalde situaties. Dat doe ik, om mij zo een goed beeld van u te vormen. Bij elkaar vormt dit een totaalplaatje, waarop ik mijn geneesmiddelkeus baseer. U krijgt niet altijd direct een middel mee. Na het consult ga ik uw gegevens uitwerken en bestuderen, symptomen opzoeken in een repertorium en diverse middelen met elkaar vergelijken. Dan maak ik pas een keuze. Vervolgens bepaal ik de sterkte van het middel, de dosering en de wijze van inname. Daarna stuur ik u het middel op, of u kunt het bij mij komen ophalen.

 

Vervolgconsult

Tijdens een vervolgconsult bespreken we uw ervaringen, reacties, verbeteringen of stagnaties naar aanleiding van de behandeling. Als het nodig is, schrijf ik een nieuw middel voor of pas ik de sterkte aan. Een vervolgconsult duurt tussen 45 tot 60 minuten.

 

Bijwerkingen/Beginverergering

Homeopathische geneesmiddelen kennen geen bijwerkingen. Er kan wel een beginverergering optreden. Dat betekent dat uw klachten in eerste instantie erger worden. Dan moet u niet denken dat u slechter af bent dan eerst. Nee, deze verergering is juist een positieve reactie van uw lichaam. Het betekent dat het middel werkt. Uw lichaam doet moeite van de klacht af te komen. Meestal duurt deze verergering één tot meerdere dagen, waarna een duidelijke verbetering zal optreden. Als een verergering langer dan een week aanhoudt moet u contact met mij opnemen.